NBD/Biblion

Annemiek Buijs:

Threes Anna/ Wachten op de moesson bc 778654

Vijfde roman van Anna [pseud. van Threes Anna Schreurs 1959], die eerder ‘De kus van de weduwe’ en ‘Motormoeder’ publiceerde. Het verhaal speelt zich af in India. De Engelse Charlotte Bridgwater woont met haar hoogbejaarde invalide vader en een butler in de oude vervallen familievilla in Rampur. Als de kleermaker in de stad plotseling overlijdt moet er snel een andere komen. In afwachting van het 200-jarig bestaan van de ‘club’ willen alle dames nieuwe japonnen. De stomme kleermaker Madan huurt een kamer bij Charlotte. De twee kunnen zonder woorden met elkaar communiceren, een onstuitbare aantrekkingskracht drijft hen ondanks standsverschillen naar elkaar toe. Door de vele perspectief- en tijdwisselingen worden op spannende en meeslepende wijze hun levensgeschiedenissen ontrafeld. Want waar hebben de twee elkaar eerder ontmoet? Een waarachtig familie-epos met een flinke dosis koloniale Indiase historie. Met deze prachtige vuistdikke roman, die in een ruk uitleest, overtreft Anna zelfs haar debuut. Voor een groot publiek.