angelina

Het is haar gevoel dat haar leidt, haar intuïtie vertelt haar of het juist is, en als ze dat trouw volgt gaat het goed. In haar werk, in de liefde en in de kunst. Aan de muur naast de deur van haar atelier hangt een lange slang gemaakt van bierviltjes en beschilderd met dikke verf in felle kleuren. Het is Angelina’s eerste werkstuk en jaren na dato door haar moeder aan haar teruggeven. Hoewel haar hond Sprockel alle aandacht opeist vertelt ze enthousiast over de ontwikkeling van haar schilderwerk, waarin ze nog steeds heldere en felle kleuren gebruikt. Haar verhaal gaat over hoe ze de liefde verbeeldde als stromen die eerst in elkaar vloeiden en daarna – een stel schilderijen later – uit elkaar spatten. Geboren in Eierland, gestudeerd aan de overkant en jaren later met heimwee teruggekomen naar Texel. Ze miste de branding en het bos. Nu werkt ze alweer jaren op de Krim en is verantwoordelijk voor de bedrijfsuitjes en feesten daar. Zo begon ook ooit, lang na de slang uit haar kleutertijd, haar passie voor het schilderen toen ze een wandversiering voor een junglefeest moest maken en ze een olifant schilderde.