NBD|Biblion

www.knowington.nl
Vogel kan niet vliegen:
Het gerucht over een gevonden diamant brengt alles in rep en roer in een woestijndorpje in Zuid-Afrika, en verhevigt alle sluimerende problemen als het niet waar blijkt.

Het gerucht over een gevonden diamant brengt alles in rep en roer in een woestijndorpje in Zuid-Afrika, en verhevigt alle sluimerende problemen als het niet waar blijkt. Het hotel gaat dicht, en daarna komt het leven tot stilstand. De bedrijfleidster vertrekt, zonder haar jonge dochter, die zojuist de liefde van haar leven heeft ontmoet. Na jaren is de dood van de dochter de aanleiding tot een apocalyptisch einde, waarin de natuur de mens geen keuze laat dan voor het leven te kiezen. In dit boek is het verhaal van de film ‘The bird can’t fly’ (2007)* naverteld door de regisseur. Het verhaal begint verwarrend, po√ętisch maar ook ongeconcentreerd, en wordt pas in het tweede gedeelte, als de gebeurtenissen de overhand hebben op de beschrijvingen, aangrijpend en beklemmend. De exotische omgeving wordt als vanzelfsprekend gepresenteerd, hetgeen het boek een bijzondere, onnederlandse sfeer geeft. De rijkdom aan verhaallijnen en sferen vraagt wel om aandachtige lezing. Normale druk.

Recensent NBD|Biblion : Drs. W.A. Fasel