carla

Een bordje met OPEN hangt op de glazen deur. Als ik binnen ben keert ze het om en draait de deur op slot. De grote voormalige winkelruimte in Den Burg is naast atelier ook de plek waar ze cursussen geeft, er zijn tafels, een draaischijf en ovens. Overal in de werkplaats hangt en staat haar eigen werk. Twee studies heeft Carla gedaan, de kunstacademie en tandheelkunde. Jaren was ze naast tandarts ook beeldend kunstenaar, en exposeerde ze op vele plekken, maar sinds ze de stap naar Texel heeft gezet is haar huis tevens de galerie en hoeft ze niet meer rond te reizen. ‘Vooral Belgen en Duitsers kopen het, en alleen in mei en oktober.’ Boven de werkplaats woont eerst haar moeder, ook kunstenaar, en daarboven zij. De werkruimte en de woonruimten vloeien natuurlijk in elkaar over, en waar je ook kijkt etsen, schilderijen en beelden van ceramiek en hout. Als ik vraag wat haar voorkeur heeft, blijkt ze op het moment aan het experimenteren te zijn met etsen op ceramiek, iets wat ze per se wilde maar dat lang onmogelijk leek, tot ze één zin las in een heel dik Engels boek waarin de clou stond hoe het mogelijk was.