marlon

De geboren Texelaar Marlon is op het wereldwijd web beter bekend onder de naam Kaleidoscope King. Ontelbaar veel werken heeft hij gemaakt, het een nog hallucinerender en betoverender dan het ander. Op zijn kleine zolderkamer staan twee werktafels met ieder een computer. Hierop ontstaan zijn grafische kunstwerken. Al sinds hij een kleine jongen was maakt hij, vroeger met Rotring-pen, inkt en ecoline – tegenwoordig digitaal, zijn sciencefictionachtige voorstellingen, sprookjeswerelden waarvan geen een op de ander lijkt. En toch herken je meteen zijn stijl, dat komt door zijn fascinatie voor het herhalend spiegelen van beelden. Roltrappen, zwembadranden, dameshakken en een gebroken klok verandert hij in buitenaardse wezens die je indringend aankijken. Beangstigend bijna. Zijn behoefte om te scheppen is onstuitbaar. Zijn vader, die zelf schildert en ooit trots toezag hoe zijn zoon de opleiding voltooide die hij als jongeman had willen doen, probeert hem al lange tijd aan de kwast en de tube te krijgen. In een kast staan de penselen en de verf te wachten, maar hij is er nog niet klaar voor. Misschien volgend jaar, want er zijn ook nog de moestuin en de metaaldetector.