cecile

Geboren en getogen Texelse, haar vader was timmerman in Den Hoorn die naast het timmeren ook tien kinderen maakte en op zijn achtentachtigste voor het eerst in het ziekenhuis kwam. Zijn dochter, die net zo productief is, had niet dat geluk. Haar leven werd voor een groot deel bepaald door de ziekte die ze kreeg toen ze negen was en die er uiteindelijk toe heeft geleid dat ze schilder is geworden. Eigenlijk had ze, net als haar zoon nu, naar de design-academie willen gaan, maar dat kon ze fysiek niet aan, een kantoorbaan was niets voor haar, schilderen echter wel. Het eerste schilderij dat ze in haar leven maakte, een aquarel van bloemen, verkocht ze direct voor tweehonderd gulden en sindsdien is de verkoop niet gestopt. Texel, het landschap en de beesten, is in veel van haar werk terug te vinden, ook werkt ze veel in opdracht. Haar werkkamer is boven in haar huis, het is er opgeruimd en op de kast staan, boven een glazen fles met liga’s, de potten met kwasten. Cecile heeft maar één angst: dat ze ooit haar ogen verliest, want dan kan ze niet meer schilderen.