bol.com

Biblion recensie, Annemiek Buijs Romandebuut van regisseur en auteur Threes Anna (eigenlijk Threes Anna Schreurs, 1959), voormalig artistiek leider van de Dogtroep. In deze aangrijpende (autobiografische dagboekachtige) roman lopen verhaallijnen en -tijden ingenieus door elkaar heen. Een jonge weduwe vertelt over de plotselinge verdrinkingsdood van haar Italiaanse geliefde en de jaren van intense rouw en diepgaande eenzaamheid daarna. Het wanhopig zoeken naar een nieuwe man, verwarrende seksuele gevoelens, de dood van haar moeder en het uiteenvallen van haar theatergroep, waar haar partner lichttechnicus was, komen aan de orde. Het schrijven en maken van haar eerste speelfilm in Zuid-Afrika, Hollywood en Bollywood (India) vormen de achtergrond van deze vlot en eerlijk geschreven roman vol emotie, die werkelijk ergens over gaat. Geschikt voor een breed publiek. Paperback; kleine druk.