leefwijzer.nl

(Anja Schuller)

leefwijzer.nl

De ik-persoon van dit boek is een regisseur.
Op een dag komt haar geliefde Luca om het leven. Dit verandert haar leven van de ene op de andere dag. Voor de buitenwereld lijkt ze een sterke vrouw. Ze gaat door met haar werk voor een film in Afrika, samen met een internationale theatergroep
Ze weet zich echter geen raad met haar gevoel. Ze kan niet tegen geluid, wil mensen om zich heen, maar wil ook alleen zijn. Ze weet dat ze haar Luca nooit meer zal zien en dat doet haar pijn.
Al snel na zijn dood voelt ze zich weer seksueel aangetrokken tot andere mannen. Dit verwart haar, ze schaamt zich en ze verzet zich tegen deze gevoelens.
Ze voelt zich in de steek gelaten door haar huisarts die niet heeft gereageerd op de dood van haar partner. Later hoort ze dat de arts een burn-out heeft, maar toch schrijft ze zich in bij een andere huisarts. Op een gegeven moment komen de tranen en kan ze ├ęcht huilen.

Intussen is haar moeder overleden. Ze wil haar vader tot steun zijn. Haar gevoelens lopen door elkaar. Bovendien gaat het ook niet goed met de Groep. Ze gaat verder met de voorbereiding van twee films.
Haar vader leert een andere vrouw kennen en wil met haar gaan samen wonen. Ze vraagt zich af, hoe hij dat kan doen een jaar nadat haar moeder is overleden.
Maar zelf wil ze ook weer verliefd zijn. Ze wil Luca niet vergeten, maar wel weer de warmte en liefde van een andere man voelen.

Het boek eindigt op een terrasje in Amsterdam. Ze heeft een afspraak met iemand. In hem ‘herkent’ ze in een oogopslag haar nieuwe liefde. Ze vraagt hem, of hij weleens een kus van een weduwe heeft gehad. De kus van de weduwe is lekker vlot geschreven. Korte zinnen en ondanks dat de weduwe Luca enorm mist voel je de kracht die ze heeft om door te gaan.

door Anja Schuller