boekblad

vakblad voor uitgevers en boekhandelaren

Threes Anna was artistiek leidster van theatergezelschap Dogtroep. Acht jaar geleden kwam haar vriend om het leven; hij verdronk in een Franse rivierkolk. In dagboekfragmenten beschrijft Anna achtereenvolgens het onbevattelijke verlies, de acceptatie daarvan en hoe ze haar verwoeste leven daarna weer oppakt. Aanvankelijk was het niet voor publicatie bedoeld maar gaandeweg bleek de simpele, duidelijke taal waarin je iets voor jezelf opschrijft een indringende zeggingskracht te hebben die ook voor andere mensen van betekenis kan zijn. Mag een weduwe verliefd zijn? Mag ze euforisch van blijdschap zijn over de film die ze probeert te maken en waar ze het geld voor bijeen krijgt? En hoe gaat een weduwe om met alle achtergebleven eigendommen van de overleden vriend? Bewaart ze die of gooit zij ze weg? En kan een weduwe verlangen naar seks? Mag ze verliefd worden? In overtuigende, aangrijpende eerlijkheid geeft Anna inzicht in de complexe gevoelswereld van iemand die worstelt met de tijd, verleden en toekomst.

Door:
Hanz Mirck, boekhandel Van Someren & Ten Bosch